Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti, au efectuat două percheziţii domiciliare, în judeţul Satu Mare, la o persoană bănuită de cultivarea de droguri de risc (cannabis) şi vânzarea acestora. Din cercetări a reieşit că, începând cu luna aprilie 2021, persoana în cauză ar fi înfiinţat o cultură indoor de cannabis, iar, ulterior, ar fi comercializat droguri de risc, către diverse persoane, în judeţele Prahova şi Satu Mare.

 

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit o cultură indoor de canabis (cu o suprafaţă de aproximativ 4m², aflată în subsolul unei anexe, prevăzută cu lămpi pentru iluminat, sistem de ventilaţie şi control al temperaturii), cu 13 plante (cu dimensiuni de peste 100 de cm), 9 plante recoltate (aproximativ 3 kg. de masă verde), 30 de grame de cannabis uscat, un aparat pentru deshidratarea materiei vegetale (folosit la uscarea plantelor de cannabis).

 

În urma probatoriului administrat, faţă de bărbat a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca acesta să fie prezentat Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă.

 

 

 

 

 

Sursa: www.prahovainfo.ro