Prahova are prima ambulanţă montană din România. Ambulanţa are o valoare de 260.000 lei şi este prevăzută cu următoarele dotări: defibrilator, aspirator secreţii, baterie şi mască de oxigen, targă de salvare şi transport,trusă medicală completă şi saltea vacuum.

Este prima ambulanţă montană 4x4 din România, carosată pe un JeepWrangler, ambulanţă ce va permite evacuarea din zona montană a turiştilor accidentaţi, în condiţii de siguranţa şi legalitate.

Ambulanţa montană a fost prezentată la inaugurarea bazei salvamont de la Azuga. Staţiunea prahoveană era singura din judeţ care nu avea bază salvamont. Baza Salvamont Azuga are cameră de gardă, cabinet medical, două camere de odihnă, vestiar şi garaj şi a costat 400.000 de lei

Ambele investiţii sunt realizate din fondurile Consiliului Judeţean Prahova.

"Serviciul Salvamont Prahova a avut norocul să beneficieze de prima ambulanţă nouă din România carosată pe un autovehicul 4x4 cunoscut pentru capabilităţile sale off road care ne va ajuta în situaţiile ce se vor ivi pentru evacuarea turiştilor accidentaţi din zona montană în condiţii de siguranţă deplină. Această ambulanţă este dotată cu tot echipamentul medical necesar în vederea acordării primului ajutor medical şi transportării pacienţilor la spitalele din zonă. Se poate ajunge la Babele, în Munţii Baiului, Ciucaş, adică pe nişte trasee şi drumuri forestiere pe care, cu alte autovehicule, era destul de dificil să se ajungă. Ambulanţa este dotată cu defibrilator automat care poate fi folosit de oricine, toţi salvatorii montani au cursuri de paramedici, avem în cadrul echipei şi asistenţi medicali şi chiar şi un doctor la formaţia Salvamont Sinaia” a declarat şeful Salvamont Prahova, Daniel Banu.

Ambulanţa montană va deservi întreaga zonă montană şi submontană din judeţul Prahova, respectiv staţiunile Sinaia, Buşteni, Azuga, Cheia, precum şi localităţi rurale situate în zona submontană, cum ar fi Valea Doftanei, Secăria, sau Talea.