Cinci elevi de la o şcoală din satul Zalhanaua, comuna prahoveană Măneşti, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti, trei dintre ei având confirmat diagnosticul de hepatită A şi fiind externaţi, iar pentru ceilalţi doi, care sunt încă în spital, existând suspiciunea acestei boli.

Prefectul judeţului Prahova, Daniel Grigoraş Ştefan, a declarat, luni seară, că în satul Zalhanaua, din comuna Măneşti, au fost confirmate două cazuri de hepatită A la copii de clasa a II-a şi un caz la clasa zero, acestea datând de la sfârşitul lunii octombrie.

Cei trei copii sunt în acest moment externaţi, însă, între timp, alţi doi copii au ajuns la spital cu suspiciunea aceleiaşi boli. 

"Mai sunt încă doi copii internaţi pentru care au fost prelevate probe de sânge şi se fac analizele şi în cursul zilei de mâine probabil vom afla dacă e cumva cazul şi la ei. Deocamdată, noi avem doar aceste trei cazuri confirmate", a declarat prefectul. 

Potrivit acestuia, autorităţile au prelevat probe din sursa de apă de la şcoală şi cel mai probabil vor preleva probe şi din sursa de apă de la care se alimentează în mediul lor copiii. 

"Au fost astăzi inspectorii de la DSP pentru a preleva probe de la sursa de apă (...). Probabil că mâine vor vedea şi sursa de apă de la care se alimentează în mediul lor copiii, pentru că nu excludem ca boala să fie mâini murdare sau apă contaminată şi din mediul lor, nu neapărat în şcoală. (...) Sunt 60 de copii în şcoală. (...) Nu e cazul să fie o epidemie deocamdată", a adăugat sursa citată.

AGERPRES