Primarul Ploieştiului explică problema apărută prin care un director din cadrul Primăriei Ploieşti a ajuns în faţa comisiei de disciplină, deoarece ar fi refuzat să semneze statele de plată pentru premierea din vară a clubului FC Petrolul Ploieşti.

„În momentul de faţă, eu ca primar, sunt obligat să respect hotărârea de consiliu local, să o pun în aplicare. Dacă cineva din Primărie nu înţelege să-şi facă datoria, pentru care este plătit, respectiva persoană va suporta rigorile legii. Motivaţia acesteia este de neînţeles, pentru că atribuţiile directorului respectiv sunt cele cu privire la operaţiuni de natură financiar-economică. Niciodată nu s-a pus problema nelegalităţii acestei hotărâri. Prefectura Prahova nu a atacat-o în contencios pe partea de legalitate. Hotărârea este perfect legală. Constat însă o lipsă de răspundere şi de neîndeplinire a obligaţiilor prevăzute în contractul de muncă. De aici pornesc astfel de reacţii cum ar fi comisia de disciplină şi luarea măsurilor care se impun“, a declarat Iulian Bădescu, primarul Ploieştiului.

Persoana vizată este Nicoleta Crăciunoiu, şeful Direcţiei Economice a Primăriei Ploieşti. Aceasta a refuzat să semneze statele de plată privind premierea clubului Petrolul Ploieşti, pentru performanţa de a se clasa în primele cinci echipe ale campionatului şi de a câştiga Cupa României, motivând nelegalitatea dispoziţiei date de primar şi a hotărârii de consiliu local. Cazul angajatului respectiv a ajuns în faţa comisiei de disciplină sub acuzaţia neîndeplinirii obligaţiilor de serviciu, existând şi posibilitatea desfacerii contractului de muncă.