Consiliul Judeţean Prahova a finalizat şi recepţionat lucrările pentru reconfigurarea accesului rutier în zona de nord a municipiului Ploieşti, la ieşirea prin cartierul Albert spre Valea Prahovei.

 

Accesul maşinilor de mare tonaj din DN 1 spre DN 1B şi viceversa se va face, mai nou, exclusiv pe DJ 236, drumul judeţean care trece prin spatele Metro şi Carrefour. Asta înseamnă că, în teorie cel puţin, şoferii de utilaje grele care trec dincolo de sensul giratoriu din faţa Metro riscă sancţiuni contravenţionale.

 

Măsura era pregătită de mai multă vreme, de altfel asta fiind şi principala menire când a fost creat Drumul Judeţean 236, cea de fluidizare a traficului, de evitare a aşa-ziselor “puncte de conflict” şi de uşurare a accesului rutier, în special pentru traficul greu, dinspre DN 1 spre Valea Teleajenului. Drumul, care supratraversează DN 1, a fost construit în mandatul trecut, din fonduri europene, iar în acest mandat au avut loc lucrările pentru instalarea consolelor şi indicatoarelor rutiere de deviere a traficului de marfă. Recepţia a avut loc în această săptămână, a anunţat Consiliul Judeţean Prahova.

 

“Această măsură a fost luată ca urmare a creşterii traficului rutier din ultimii ani, pe tronsonul cuprins între intersecţia cu DN 1 (zona staţiei de carburanţi Petrom-Hypermarket Metro Ploieşti) şi intersecţia cu DN1 A (zona staţiei de carburanţi Rompetrol – Blejoi), ceea ce a dus la blocaje sau chiar la producerea unor evenimente rutiere. Luând seama de această situaţie, administraţia judeţeană a dorit decongestionarea şi desfăşurarea în siguranţa a circulaţiei în zona menţionată, prin devierea traficului greu pe drumul judeţean DJ 236 (special realizat în acest scop). Lucrările au fost semnalizate corespunzător cu panouri de orientare, montate pe ambele sensuri. Având în vedere că siguranţa rutieră şi menţinerea în stare de viabilitate a drumurilor, sunt priorităţi ale Consiliului Judeţean Prahova, acest proiect vine în sprijinul prahovenilor, dar şi al celor aflaţi în tranzit în zona menţionată”, a anunţat Consiliul Judeţean Prahova, într-un comunicat de presă.