Social democraţii şi liberalii nu s-au lăsat manipulaţi de Maria Iordănescu, managerul Spitalului Schuller, şi au refuzat să suplimenteze bugetul instituţiei medicale, deci majorarea era susţinută de Paul Palaş şi de aleşii ALDE.

În realitate, directoarea Spitalului Municipal a încercat să se tocmească precum la piaţă încercând să obţină bani mai mulţi. Deşi iniţial solicitase suma de 150.000 de lei, şi a primit 200.000 de lei, managerul s-a ridicat în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Ploieşti susţinând că are nevoie de 500.000 de lei pentru a acoperi o clădire aflată în construcţie.

La întrebarea consilierului PSD George Botez, dacă are un deviz şi o fundamentare, Maria Iordănescu a aruncat pe masa consilierilor locali un set de fotografii color, susţinând că din acestea se vede că este nevoie de mai mulţi bani.

George Botez i-a explicat directoarei că fotografiile se folosesc în presă şi că aleşii locali au nevoie de cifre şi de explicaţii exacte.

Aşa că, suma finală a rămas 200.000 de lei, iar consilierii au promis că o vor suplimenta în momentul în care vor primi date exacte.