Poliţiştii bucureşteni efectuează miercuri 48 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Ialomiţa, Călăraşi şi Dolj, fiind vizate mai multe persoane şi societăţi comerciale bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Prejudiciul total adus bugetului de stat este în valoare de aproximativ 1.800.000 lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de aproximativ 5.300.000 lei.

"În perioada 2013 — 2014, reprezentanţii unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti au creat şi implementat un circuit evazionist, în cadrul căruia, prin interpunerea mai multor societăţi comerciale cu comportament de tip 'fantomă' pe lanţurile de prestări servicii (lucrări de construcţii, igienizări şi reabilitări), s-au sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis AGERPRES.

În cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de 12 persoane, fiind puse în aplicare mai multe mandate de aducere.

Acţiunea este efectuată de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti — Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale Bucureşti, Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Bucureşti şi a Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.