Au ameninţat că vor ieşi în stradă şi s-au ţinut de cuvânt. Primarii din toată Republica Moldova au pichetat sediul Guvernului şi Palatul Republicii din Chişinău. Aleşii locali i-au acuzat pe guvernanţi că tergiversează adoptarea legii finanţelor locale, urmărindu-şi astfel propriile interese. Au mai afirmat că mulţi dinte colegii lor au fost împiedicaţi să participe la eveniment. Primarii veniţi din toate colţurile Moldovei au afişat pancarte prin care îndemnau guvernanţii să voteze în lectură finală legea privind finanţele publice locale, astfel încât aceasta să intre în vigoare începând cu 2014. La protest a participat şi Dorin Chirtoacă, edilul Chişinăului, care s-a arătat deranjat de faptul că mulţi colegi au lipsit de la eveniment.

Membrii coaliţiei de guvernare e la Chişinău spun că implementarea legii va fi posibilă doar după ce proiectul va fi revizuit. Mai mult, liberal-democraţii acuză primarii că sunt manipulaţi de comunişti.

Proiectul de lege privind finanţele publice locale a fost aprobat în două lecturi de Legislativul din Republica Moldova şi este o condiţie impusă de Uniunea Europeană. Iniţiativa prevede formule echitabile de transferuri generale de la puterea centrală, astfel că primăriile vor primi bani în funcţie de mărimea teritoriului şi numărul de locuitori.