Un mesaj trimis de un cititor al Jurnalului Prahovean aduce în actualitate o temă importantă pentru Ploieşti: siguranţa copiilor care călătoresc neînsoţiţi în mijloacele de transport în comun din municipiu. De fapt, credem că problema este aceeaşi în toată România, mai ales că spiritul civic a cam dispărut din ţara noastră.

"Vreau să-vă semnalez si eu o spetă vis-a-vis de siguranţa transportului in comun. Astazi la ora 12.30 fii-mea a plecat la şcoală cu traseul 5 din statia Mihai Bravu (capăt de linie). S-a intâlnit cu 2 colege, iar una dintre ele a vrut să se aseze pe unul dintre 4 locuri libere, moment in care un pui de rom (9-10 ani) a venit si i-a dat o palmă apoi a tras-o de păr pe această fată, spunandu-i ca alea 4 locuri sunt ocupate. Buuun...fetele s-au speriat s-au dus mai spre carca autobuzului si si-au văzut de ale lor fără să se mai aseze. Spurcatul, indemnat de mă-sa, (in total am inteles ca erau vreo 4-5 si mai mari) a venit si a mai pocnit-o si pe fi-mea peste fată (poartă ochelari). A inceput să plangă , au coborat toate din autobuz si m-a sunat imediat. In afară de un bătranel nu a luat nimeni atitudine...stau si ma intreb ...cine asigură siguranta acestor copii in mijloacele de transport ?!", ne-a scris cititorul nostru

Problema este cât se poate de reală şi de actuală. Zilnic auzim despre incidente provocate de reprezentanţii unei anumite etnii sau chiar de majoritari cu aere de vedete. Femei agresate, copii bătuţi, bătrâni batjocoriţi fără ca cineva să ia atitudine. 

Credem că spiritul civic ar trebui încurajat, iar autorităţile ar trebui să găsească modalităţi pentru sancţionarea unui asemenea comportament.