În ziua de 31 martie 1732 se năştea părintele simfoniei şi al cvartetului de coarde, compozitorul austriac, Joseph Haydn.

Muzicienii  Filarmonicii " Paul Constantinescu " vor sărbători această zi cu un Concert Simfonic care cuprinde în totalitate opere ale compozitorului: două lucrări în interpretarea violoncelistului Filip Papa şi două dintre cele mai cunoscute simfonii.

" Despărţirea " , cea mai spectaculoasă lucrare a lui Haydn, a fost gândită ca o "cerere de concediu" pentru orchestră, în forma unei simfonii în cinci părţi, adresată contelui Esterhazy ( în slujba căruia compozitorul şi-a petrecut o bună parte din viaţă "). Celebrul "Final" al simfoniei, în care instrumentiştii "se plâng " şi  "îi spun" contelui toate nemulţumirile, urmate de ieşirea de pe scenă pe rând a protagoniştilor, se încheie cu acorduri interpretate doar de două viori.

Un Concert Simfonic de excepţie, organizat joi, 31 martie 2016 , în ziua în care se împlinesc 284 de ani de la naşterea marelui compozitor Joseph Haydn, cu participarea Orchestrei Simfonice sub bagheta maestrului Radu Postăvaru.