Codul Portocaliu emis de meteorologi pentru judeţul Prahova, cod care anunţă ninsori şi viscol în următoarele 24 de ore, a pus pe jar autorităţile locale din Ploieşti. Cristian Ganea, viceprimarul cu atribuţii de primar al Ploieştiului, a convocat Comandamentul de urgenţă pentru a stabili principalele măsuri care vor fi luate pentru deszăpezirea oraşului.

Cristian Ganea a discutat cu Rodica Paraschiv, prefectul judeţului, care l-a informat că, potrivit meteorologilor, întrăutăţirea vremii la Ploieşti se va produce în jurul orei 3.00 dimineaţa. Primarul interimar va rămâne întreagă noapte împreună cu echipele de deszăpezire pentru a supraveghea modul în care se acţionează în oraş

"Sunt decis să acţionăm ca la carte. Voi rămâne toată noapte alături de echipele de deszăpezire şi nu vreau să aud că maşinile de urgenţă nu se pot mişca în cazul unei situaţii critice. Trebuie să profităm de faptul că ninsoarea este anunţată în weekend şi să acţionăm în aşa fel încât cetăţenii să nu întâmpine probleme luni dimineaţă când trebuie să ajungă la serviciu. Dacă zăpada va depăşi 30 de centrimetri vor interveni şi utilajele de la TCE şi SGU", a declarat social democratul Cristian Ganea.

Conform deciziei luate în cadrul Comandamentului de Urgenţă, zăpada va fi descărcată la staţia de epurare.

Vă reamintim că judeţul Prahova se află sub avertizare Cod Portocaliu de ninsori şi viscol, valabil până pe 17 ianuarie la orele 20.00.

Autorităţile locale îi roagă pe cetăţeni, ca duminică, să evite deplasarea cu autoturismele proprii pentru a nu îngreuna activitatea echipelor de deszăpezire.

In conformitate cu  Planul de Masuri pentru desfasurarea normala a activitatii rutiere in municipiul Ploiesti in sezonul de iarna se va actiona in primul rand pe arterele principale şi  pe poduri, la institutiile medicale si la unitatile de invatamant. Apoi se va interveni si pe arterele secundare.

Operatorul de salubritate intervine cu 35 utilaje de deszapezire  – 8 sararite mari cu lama, 10 sararite mici cu lama, 4 sararite electrice cu lama, 4 sararite electrice, 3 utilaje cu lama , 4 cisterne cu lama si 2 buldoescavatoare. La acestea se adauga 10 freze pentru trotuare. Totodata, la schimbul III vor interveni pentru deszapezire 30 de lucratori manuali, iar la  schimbul I vor fi  60 de lucratori manuali pentru a indeparta zapada cu lopata.

De asemenea, SGU are pregatite  pentru interventie 2 camioane cu lama 8x4, 1 tractor cu lama, 2 incarcatoare  frontale, 1 buldoescavator, 5 camionete  de 3,5 t cu basculare, 5 tractoare cu remorca cu basculare, 7 freze pentru parcari si parcuri. La acestea se adauga 30 de muncitori pentru a indeparta zapada cu lopata din parcarile aflate in administrarea SGU.