O ambulanţă care transporta pacienţi spre dializă a fost implicată într-un accident rutier grav. Unul dintre pacienţi a murit.

Şase persoane au fost rănite, marţi dimineaţă, în urma unui accident rutier petrecut în localitatea prahoveană Floreşti, la intersecţia DJ 720 cu DJ 144. A şaptea persoană, pacient în ambulanţă, a decedat.

Conform primelor informaţii oferite de IJP Prahova, un autoturism nu ar fi acordat prioritate de trecere unei ambulanţe private, care transporta cinci pacienţi pentru dializă.

La locul accidentului, ISU Prahova a mobilizat un echipaj de stingere, unul de descarcerare, o autospecială de victime multiple şi trei ambulanţe Smurd.

Conducătorii auto nu consumaseră alcool.

Conform SAJ Prahova, în accident a decedat un bărbat în vârstă de 62 de ani, pacient în ambulanţă, care a suferit un traumatism cranio cerebral grav şi nu a mai putut fi resuscitat de medicii ajunşi la locul accidentului.

Patru persoane au fost transportate la Spitalul judeţean de Urgenţă Ploieşti pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate: o femeie în vârstă de 51 de ani, dializată, a suferit un traumatism cranio facial, un traumatism abdominal şi o fractură, o altă femeie în vârstă de 50 de ani, dializată, a suferit traumatism cranio facial, traumatism toraco absominal şi o fractură, o femeie în vârstă de 69 de ani, dializată, a suferit traumatism cranio facial şi frontal şi un traumatism toracic, iar o femeie în vârstă de 44 de ani, dializată, a fost transportată la spital cu un traumatism cranio cerebral, traumatism toracic şi traumatism gambă.

Şoferul ambulanţei private, în vârstă de 52 de ani, a suferit un traumatism facial şi a refuzat transportul la spital. U tânăr în vârstă de 18 ani, a suferit traumatism la bratul stâng si a refuzat transportul la spital.

Şoferul care a provocat accidentul are 26 de ani.