Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova s-a întrunit vineri,

02 octombrie 2020, într-o nouă şedinţă extraordinară, organizată în sistem  audioconferinţă, pentru a supune dezbaterii şi aprobării Hotărârea nr.53/02.10.2020 privind schimbarea scenariilor de lucru a mai multor unităţi de învăţământ din judeţ ca urmarea a creşterii/scăderii ratei de infectare în localităţile unde se află aceste instituţii sau ca urmare a confirmării ca fiind infectaţi cu noul coronavirus a unor elevi şi/sau cadre didactice care au intrat în colectivitate.

             

  • Pentru Şcoala Gimnazială Filipeştii de Târg, Şcoala Gimnazială Centrală Câmpina, Şcoala Gimnazială nr.2 Boldeşti-Scăeni, Liceul Tehnologic Boldeşti-Scăeni, Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul“ Boldeşti-Scăeni, Şcoala Gimnazială Pietriceaua (com. Brebu), Şcoala Gimnazială „Platon Mocanu“ Drajna, Şcoala Gimnazială „Constantin Stere“ Bucov, Şcoala Gimnazială Vărbila (com. Iordăcheanu), se dispune desfăşurarea, începând din 05.10.2020, a activităţilor didactice prin participarea zilnică a tuturor elevilor în unitatea de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie (Scenariul 1), la propunerile consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ, avizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Direcţia de Sănătate Publică Prahova.

 

  • Pentru Şcoala „Angels“ Păuleşti, se dispune desfăşurarea, începând din 05.10.2020, a activităţilor didactice prin participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi venirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie (Scenariul 2), la propunerile consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ, avizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Direcţia de Sănătate Publică Prahova.

 

  • Pentru Şcoala Gimnazială Poienarii Burchii plus structuri, Liceul Teoretic Filipeştii de Pădure (o clasă I), Şcoala Gimnazială „H.M. Berhelot“ Ploieşti (o clasă de-a II-a), Şcoala „Excelsis“ Ploieşti, Şcoala Sanitară Postliceală „Dr.Dinu“ Câmpina, Colegiul Economic „Virgil Madgearu“ Ploieşti, se dispune suspendarea cursurilor şcolare organizate în modalitatea „faţă în faţă” şi trecerea la Scenariul 3 (participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online), la propunerile consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ, avizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Direcţia de Sănătate Publică Prahova, pe o perioadă de 14 zile începând din data de 05.10.2020.

 

În perioada de suspendare a cursurilor, conducerile instituţiilor de învăţământ menţionate vor dispune realizarea următoarelor activităţi obligatorii: 

a) curăţenia şi aerisirea claselor/sălilor; 

b) dezinfecţia curentă şi terminală a spaţiilor  instituţiei de învăţământ, respectiv clase, săli, holuri, toalete; 

c) pe perioada celor 14 zile de suspendare toţi contacţii direcţi din cadrul instituţiei de învăţământ ai cazurilor confirmate vor fi izolaţi/carantinaţi la domiciliu. 

 

În cazul Şcolii Sanitare Postliceale „Dr.Dinu“ Câmpina s-a luat decizia de schimbare a scenariului ca urmare a faptului că profesorii sunt cadre medicale la Spitalul Municipal Câmpina (unitate support COVID-19).

 

Hotărârea nr. 53/02.10.2020 a fost luată în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

 

Hotărârile privind scenariul de funcţionare pe parcursul anului şcolar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.    

           

Hotărârea CJSU nr. 53/02.10.2020 va putea fi consultată şi pe site-ul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.         

 

INSTITUŢIA PREFECTULUI JUDEŢUL PRAHOVA

02.10.2020