Ziua Naţională a României va fi sărbătorită şi la Ploieşti. Autorităţile locale şi judeţene au pregătit un program special pentru 1 decembrie.

Astfel, conform programului, circulaţia va fi restricţionată pe Bulevardul Republicii, zona Statuii Mihai Viteazul între orele 10.30- 12.30. În acest interval, la statuie vor avea loc festivităţile oficiale ( salutarea drapelului de luptă şi a gărzii de onoare, serviciul religios, alocuţiuni, depuneri de coroane, etc). La ora 12.00, va începe defilarea trupelor, iar în conform programului, vor survola zona şi avioanele de la Aeroclubul Gheorghe Bănciulescu din Strejnic.

După defilare, ploieştenii sunt aşteptaţi la tradiţionala fasole cu cârnaţi, oferită şi în acest an de municipalitate. În plus, între orele 12.30- 14.00 va avea loc şi un spectacol artistic susţinut de trupele Casei de Cultură IL Caragiale din Ploieşti.

Programul de 1 decembrie va continua seara.

Pentru prima oară la Ploieşti, va fi organizată o retragere cu torţe a trupelor armate. Astfel, în jurul orei 17.40 se va organiza dispozitivul în faţa Palatului Administrativ din Ploieşti şi vor fi aprinse torţele.

După intonarea imnului naţional, detaşamentul cu torţe se va deplasa pe traseul Palatul Administrativ- Palatul Culturii- Bulevardul Republicii- Statuia Mihai Viteazul. Ceremonia se va încheia în jurul orei 19.00.