Deşi DSP Prahova nu confirmă, deocamdată, diagnosticul de toxiinfecţie alimentară în cazul celor 32 de copii de la Şcoala Elena Doamna din Ploieşti care au ajuns ieri la spital acuzând dureri abdomineale, frisoane şi vărsături, se pare că situaţia a existat şi în alte şcoli din judeţ.

Conform unui cititor al Jurnalului Prahovean, şapte copii din Cornu au mers ieri la dispensarul din localitate acuzând aceleaşi simptome.

Informaţia cititorului nostru a fost confirmată pentru max-media.ro de dr Anca Dobrescu, directorul DSP Prahova.

„Am avut un copil de la Şcoala 14, care a ajuns la Secţia de Boli Infecţioase, aseară, iar mămica elevului ne-a spus că ar mai fi încă alţi 4 copii în aceeaşi situaţie, dar aceştia nu au ajuns la spital. De asemenea, pe timpul nopţii, ambulanţa a primit sesizări din Tătărani – 1 caz, din Proviţa de Jos – 1 caz şi din Cornu – 7 cazuri. Din păcate, până la această oră nu am reuşit să adunăm probe concludente, deoarece la spital copiii nu au vomitat şi nici nu au prezentat diarie. Noi bănuim că poate fi vorba de un stafilococ, dar avem nevoie de dovezi. Aşteptăm şi analizele făcute de Direcţia Sanitar Veterinară şi de Siguranţa Alimentelor Prahova la sediul fabricantului. Cert este că dl. Terecoasă, directorul DSVSA, mi-a precizat că laptele livrat de Ecolact Prod. din Păuleşti – în tot judeţul – este pasteurizat, nu UHT, dar chiar şi aşa nu poate expira într-o singură zi.”, a spus dr. Anca Dobrescu pentru max-media.ro.

Laptele cu probleme a fost livrat în şcolile prahovene de Ecolact Prod Păuleşti.