Directorul Spitalului Judeţean Ploieşti, Ion-Alexandru Băloi, a fost arestat preventiv de Tribunalul Bucureşti, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, în formă continuată, pentru decontarea unor lucrări efectuate la spital de o firmă, scrie Mediafax

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis, joi seară, propunerea făcută de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi au dispus arestarea preventivă a lui Alexandru Băloi pentru 30 de zile.

Decizia instanţei nu este definitivă, ci poate fi contestată de directorul Spitalului Judeţean Ploieşti.

Directorul Spitalului Judeţean Ploieşti, Ion-Alexandru Băloi, a fost reţinut, miercuri, de procurorii anticorupţie după ce a fost prins în flagrant în Piaţa Romană primind mită 3.000 de lei.

Potrivit anchetatorilor, în perioada aprilie 2014 – iulie 2015, Băloi, în calitate de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a primit de la un om de afaceri (denunţător în cauză), în mod repetat, sume de bani reprezentând un procent de circa 20% din valoarea facturilor emise de firma acestuia din urmă în baza unui contract de servicii încheiat cu unitatea spitalicească.

Mai mult, Băloi chiar a tergiversat efectuarea plăţilor respective pentru a-i determina pe reprezentanţii firmei să-i remită comisionul convenit din valoarea facturilor.

Astfel, în perioada respectivă, managerul spitalului a primit foloase necuvenite în sumă totală de circa 6.500 lei. Banii i-au fost remişi în trei tranşe, ce se coroborează cu retragerile de numerar din contul societăţii atât din punct de vedere al datei cât şi al procentului - circa 20% din valoarea facturilor achitate.

În acelaşi context, miercuri, Băloi a primit de la martorul denunţător suma de 3.000 de lei pentru a aproba efectuarea plăţii facturilor restante emise de societatea omului de afaceri şi pentru a încheia cu acesta din urmă fie un act adiţional la un contract de mentenanţă deja existent fie un nou contract de service pentru unele aparate medicale.

La aceeaşi dată, procurorii anticorupţie au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, asupra inculpatului fiind găsită suma de 3.000 lei.

Alexandru Băloi, care este de profesie medic, ocupă funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti din martie 2014. Anterior, el a condus Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova şi a fost şi director al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).