Analizând atent componenţa Consiliului Local Ploieşti constaţi cu uimire că vechiul PNL nu mai are niciun reprezentant. Brătienii s-ar cutremura dacă ar constata că sunt reprezentaţi la Ploieşti de foştii duşmani din campaniile electorale trecute, reprezentanţii PDL care nu ratau nicio ocazie de a-i şicana pe liberali.

Din păcate, din liberalii care dădeau lecţii de administraţie în consiliile locale trecute nu a mai rămas nimic.

PNL este reprezentat, astăzi, de ucigaşul limbii române-Gheorghe Sârbu şi de povestitorul favorit al procurorilor- Ionuţ Ionescu. Singurul liberal cu ştate mai vechi, Paul Palaş a fost exclus pe motiv că nu respecta ordinele vechilor reprezentanţi ai PDL.

Este ciudat să îl auzi pe Ionuţ Ionescu ameninţând cu plângeri penale sau să îl auzi pe Sârbu cerând amendamente pe care nu este în stare să le redacteze.

Suntem curioşi ce modalitate de selecţie vor avea liberalii pentru viitoarele alegeri locale, dar, îndrăznim să le sugerăm, ca printre probele eliminatorii să se numere şi un test simplu de limba română. Nu de alta, dar ne cam dor urechile la fiecare şedinţă CL, încercând să „traducem” cuvântările lui Gheorghe Sârbu.