"Poliţia Locală Ploieşti continuă seria acţiunilor de prevenire şi sancţionare a faptelor contravenţionale referitoare la deţinerea animalelor de companie şi accesul acestora în zonele publice, respectiv de conştientizare în rândul cetăţenilor a prevederilor H.C.L. nr. 8/2007 care stabileşte o serie de reguli pe care trebuie să le respecte proprietarii de câini atunci când îi scot la plimbare.",anuntă instituţia într-un comunicat de presă

Astfel, în perioada 24-26 iulie 2015, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au acţionat cu preponderenţă în zona parcurilor, ocazie cu care au fost avertizate 17 persoane cu privire la obligativitatea pe care o au de a respecta regulile stabilite de municipalitate pentru plimbarea animalelor de companie pe domeniul public.  În situaţia în care posesorii de câini nu se vor conforma şi nu vor respecta prevederile H.C.L. nr. 8/2007, aceştia riscă amenzi cuprinse între 100 şi 500 lei, în funcţie de gravitatea faptei săvârşite.

Totodată, ca urmare a activităţilor de patrulare, în weekend-ul trecut  au fost aplicate 121 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 17.780 lei, pentru săvârşirea unor fapte de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, fiind legitimate şi 118 persoane.