Şedinţă ratată la Consiliul Judeţean Prahova. Deşi pe ordinea de zi figurau peste 20 de proiecte, vajnicii liberali s-au împiedicat de validarea mandatului unui nou consilier judeţean. Motivaţia a fost că Victor Petrescu, cel care ar trebui să ocupe postul rămas vacant după demisia lui Laurenţiu Mitrea, nu are toate semnăturile preşedinţilor partidelor din defunctul USL.

Replica social democraţilor că documentul conţine semnăturile liderilor PSD şi PC şi că nu a putut fi contactat niciun lider al PNL pentru a contrasemna documentul nu a fost pe placul liberalilor care s-au declarat nemulţumiţi şi de introducerea unor proiecte suplimentare pe ordinea de zi.

Nici pauza de consultări nu a reuşit să aducă pacea între aleşii judeţeni, semn că vizita Alinei Gorghiu, liderul PNL, de săptămâna trecută i-a transformat pe consilierii liberali într-o Opoziţie puternică şi vocală, că doar aşa a dictat şefa de la Bucureşti.

Iar cum ordinea de zi a trecut cu tot cu proiectele pe care liberalii de doreau blocate, inclusiv validarea noului consilier judeţean, reprezentanţii PNL s-au ridicat şi au părăsit sala de şedinţe. Şedinţa Consiliului Judeţean Prahova nu a mai putut continua din lipsă de cvorum (trei aleşi de la Putere fiind absenţi) iar aleşii vor fi nevoiţi să se întrunească din nou în zilele următoare.

Oricum, liberalii au participat suficient la dezbateri pentru a primi indemnizaţia de şedinţă....Oare nu se puteau supăra de la început şi să nu intre în sală?

Interesant este că aceeaşi situaţie din Consiliul Judeţean Prahova se întâlneşte în alte şapte localităţi din judeţ, unde liberalii refuză să semneze pentru desemnarea unui nou membru în consiliile locale. Nu putem înţelege de ce prietenia dintre PSD şi PNL funcţiona atât de bine în 2012, atunci când trăia USL, iar acum liderii liberalilor vor să demonstreze că social democraţii sunt cei mai mai dusmani ai României...Sau acesta este scenariul dictat de la centru, care trebuie aplicat oriunde, oricând şi în orice împrejurare?