Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova  anunţă, că începând de miercuri, 18 martie 2015, va fi deschisă o nouă sală de expoziţie – „Sala de Biodiversitate”, care va prezenta, într-o manieră modernă din punct de vedere ştiinţific şi muzeotehnic, „Spectacolul Vieţii” prin intermediul exponatelor de patrimoniu şi a mijloacelor informatice multimedia interactive.

În cadrul „Sălii de Biodiversitate” sunt prezentate peste 200 de exponate: plante şi animale – specii exotice şi indigene, acvatice şi terestre, atât de nevertebrate (corali, melci, scoici, crustacee, fluturi, gândaci, scorpioni) cât şi de vertebrate (peşti, păsări şi mamifere). Vizitatorii pot accesa informaţii ştinţifice despre piesele aflate în expoziţie, prezentate pe sisteme info-touch.

În premieră pentru Prahova, vizitatorii pot beneficia de un joc interactiv, bazat pe tehnologia de recunoaştere a gesturilor (Kinect), care reprezintă trei tipuri de peisaje exotice (savană, recif coralier şi zonă polară), având posibilitatea de a interacţiona individual în fiecare tip de peisaj şi la cerere, contra cost, putând beneficia de o fotografie de 10×15 color (3 Lei /foto).

Această sală completează tematica muzeului şi demonstrează încă odată că Muzeul Omului este un punct de atracţie în cadrul obiectivelor ştiinţifice şi culturale importante din Ploieşti şi din Prahova.

Muzeul este deschis de marţi până duminică, între orele 9.00 şi 17.00.