În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 01.30, în timp ce patrula în zona de sud a municipiului, în apropierea staţiei T.C.E. Coreco un echipaj din cadrul Biroului de Intervenţie Rapidă aparţinând Poliţiei Locale Ploieşti a observat doi bărbaţi care staţionau, dând impresia că fac autostopul. La vederea autospecialei Poliţiei Locale, aceştia au devenit agitaţi şi au pornit spre Gara de Sud, unul dintre ei privind în mod repetat în urmă spre a observa dacă sunt urmăriţi, anunţă Poliţia Locală într-un comunicat de presă

 Poliţiştii locali i-au reţinut pe indivizi, iar în momentul stabilirii identităţii s-au constatat neconcordanţe în declaraţiile acestora. Din verificările întreprinse s-a stabilit că bărbaţii în cauză sunt numiţii M. Ennio, de 33 de ani, cu domiciliul în oraşul Mangalia şi M. Hubert, de 19 ani, cetăţean austriac.

 Totodată, s-a stabilit că pe numele lui M. Ennio există un mandat de arestare de 30 de zile, fiind suspect de săvârşirea infracţiunii de trafic cu stupefiante de mare risc.  Bărbaţii în cauză au fost predaţi lucrătorilor Secţiei nr. 4 de Poliţie, în vederea continuării cercetărilor.