Primarul liberal Adrian Dobre a găsit soluţia pentru a cumpăra voturile sindicaliştilor de la TCE Ploieşti: majorarea tarifelor pentru transportul public.

Conform unui proiect afişat pe siteul Primăriei Ploieşti, scumpirile vor viza biletele de o călătorie şi două călătorii, dar şi abonamentele neominale valabile o zi, şi variază între 25 şi 50%.

Pe de altă parte, prin acelaşi proiect, TCE propune ca tariful aferent biletului de suprataxă să scadă de la 63 de lei la numai 25 de lei.

Dacă proiectul va fi aprobat, o călătorie cu mijloacele de transport în comun din Ploieşti ar urma să coste  2,5 lei, faţă de 2 lei/ bilet, cât este tariful în prezent. Tichetul pentru două călătorii va costa 5 lei, faţă de 4 lei, cât este în prezent.

Cel mai mult se va scumpi "legitimaţia pentru o zi", acel abonament nenominal valabil o zi, pe toate treseele TCE, care în prezent costă 4 lei şi pentru care a fost propus un tarif de 6 lei.

În timp ce pregăteşte majorarea tarifelor, primarul Dobre promite sindicaliştilor fideli creşteri salariale, deşi TCE Ploieşti se luptă cu pierderi financiare uriaşe de foarte mult timp. Iar în "realizările" măreţe ale lui Adrian Dobre trebuie să menţionăm şi realizarea unui audit extern la firma care asigură transportul public al ploieştenilor...Audit care a fost finalizat de foarte mult timp, dar care, deşi plătit cu mulţi bani publici, este ...STRICT SECRET, nici măcar consilierii locali neavând acces la document...