Primăria Ploieşti prin Regia Autonomă de Servicii Publice anunţă, prin intermediul unui comunicat de presă, că a demarat o nouă  campanie  de colectare a deşeurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), acţiune care se va desfăşura până vineri, 12 decembrie a.c..

Astfel, ploieştenii care deţin echipamente electrice şi electronice uzate (grele sau de mari dimensiuni), nefuncţionale, degradate le pot preda în cadrul acestei campanii printr-un simplu apel la numerele de telefon 0244541071 int. 114 – Biroul Protecţia Mediului din cadrul RASP sau la Dispeceratul Primăriei, telefon 0800.800.884. Ca atare, operatorul de salubritate va realiza colectarea deşeurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) direct de la ploieşteni, în vederea realizării unei gestionări ecologice  a acestui gen de deşeuri.

Cetăţenii pot solicita telefonic ridicarea de la domiciliu a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, în intervalul orar 08.00 – 15.00, urmând să  primească la predarea acestora o adeverinţă de predare – primire a deşeurilor şi un talon de participare la tombola, care va fi organizată în cadrul acestei acţiuni.

Persoanele care au echipamente electrice şi electronice de mici dimensiuni le pot preda direct la Centrul municipal de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice din strada Ciprian Porumbescu.

Toţi participanţii  la campanie sunt înscrişi în cadrul tombolei “Scoate deşeurile din casa ta!”, eveniment care se va desfăşura miercuri, 17 decembrie 2014, la ora 10.00, la parterul complexului Winmarkt Grand Center.

Premiile tombolei vor consta în aparate de uz casnic şi gospodăresc electrice, în valoare totală de 2000 lei. Acestea sunt oferite de Asociaţia ROREC. Regulamentul tombolei poate fi consultat pe pagina de internet a RASP la adresa web:  www.rasp.ro/files/bpm/2014/regulamente/sddc2014.pdf.