Consiliul de Administraţie al Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Ploieşti s-a întrunit marţi, după ce Călin Boeru, managerul unităţii,  şi-a înaintat cererea de demisie.

Membrii CA au luat act de cererea de demisie a directorului maternităţii şi au dispus suspendarea activităţii, pe durata cercetării disciplinare, pentru medicul şi asistenta care au fost de gardă în ziua în care o pacientă a născut un bebeluş mort într-un taxi, în drum spre Bucureşti.

Un manager interimar va fi desemnat de către preşedintele Consiliului Judeţean  zilele următoare

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii copilul născut într-un taxi avea toate şansele să supravieţuiască dacă mamei i se acorda îngrijire de specialitate la Materninatea din Ploieşti, ceea  ce arată că expedierea femeii cu un taxi către un spital din Bucureşti nu se impunea, iar dacă era necesar – caz în care complicaţiile medicale depăşeau  posibilităţile tehnico-medicale ale spitalului – trebuia să se apeleze la o ambulanţă.

Raportul corpului de control a fost trimis către Direcţia de Sănătate Publică şi către Colegiul Medicilor pentru a fi analizate faptele.