La sediul Administraţiei Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti au fost depuse până în acest moment 1.736 de cereri pentru acordarea subvenţiei municipale la încălzire. Dintre acestea 1100 dosare au fost pentru energie termică, 615 dosare pentru gaze naturale, 14 dosare pentru cărbuni şi lemne şi 7 dosare pentru energie electrică.

Primăria municipiului Ploieşti, prin Administraţia Serviciilor Sociale, informează ploieştenii că termenul limită de depunere a dosarelor în vederea acordării ajutorului de încălzire pentru perioada de iarnă 2014-2015 este vineri, 31 octombrie 2014.

Ploieştenii care au nevoie de ajutor în completarea formularelor necesare acordării ajutoarelor de încălzire de la bugetul local, respectiv bugetul de stat pot obţine mai multe informaţii sunând la numerele de telefon:

- 0244 526 090  (gaze naturale,  energie electrică, lemne);

- 0244 384 742  (energie termică).

Depunerea formularelor/declaraţiilor pe propria răspundere, însoţite de acte doveditoare, a început din data de 1 octombrie 2014, în conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului Local Ploieşti privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece. Formularele necesare acordării ajutoarelor de încălzire de la bugetul local, respectiv bugetul de stat, sunt distribuite prin intermediul administratorilor asociaţiilor de proprietari si prin  cele 8  centre de distribuţie:

Poliţia Locală Ploieşti din B-dul Independenţei,  nr. 21;

Dalkia Termo Prahova-Ploieşti din str. Gh. Doja, nr. 154A;

Uniunea Asociaţiilor de Proprietari Ploieşti din str. General Vasile Milea, nr.1;

Centrele de Informare şi Recreere pentru Pensionari din cartierele Mihai Bravu (str. Mihai Bravu, nr. 214, bl. 24 B, parter); Vest (str. Înfrăţirii, bl. 67 Bis); Malu Roşu (str. Măgurii); Centru (str. Vasile Lupu, nr. 26 ) şi 9 Mai ( str. Strunga).