Agenţia Naţională de Integritate a făcut publică lista managerilor de spital găsiţi incompatibili ori în conflict de interese prin cumul de funcţii în mai multe domenii.

Aproape 30 de actuali sau foşti manageri de spitale din ţară au fost găsiţi drept incompatibili.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în cazul a 29 foşti sau actuali manageri de spital, şefi de secţie/serviciu şi foşti sau actuali directori medicali din mai multe judeţe ale ţării, pentru care au fost încheiate un număr de 38 rapoarte de evaluare, încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor şi al conflictelor de interese de natură administrativă şi penală.

În Prahova este vorba de patru manageri  de spitale:

Cătălin Vişean, manager al Spitalului de Boli Infecţioase Ploieşti a fost găsit incompatibil de către ANI. „Acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 decembrie 2010 – 30 aprilie 2012, întrucât, a deţinut simultan cu funcţia de Manager al Spitalului de Boli Infecţioase Ploieşti şi funcţia de consilier pe probleme sociale în cadrul Biroului parlamentar al deputatului Sever Voinescu, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 180, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006“.

Gabriel Ţintărescu, manager al Spitalului de Psihiatrie Voila, Municipiul Câmpina. Acesta se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 01 noiembrie 2013, întrucât, simultan cu funcţia de Manager al Spitalului de Psihiatrie Voila, Municipiul Câmpina, exercită şi funcţia de manager de proiect în cadrul unei societăţi comerciale, încălcând, astfel dispoziţiile art. 180, alin. (1), lit. a) şi  b) din Legea nr. 95/2006.

 

Constanţa-Alina Filip, manager interimar al Spitalului Orăşenesc Sinaia. Aceasta se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 8 iulie 2010, întrucât, simultan cu funcţia de Manager interimar al Spitalului Orăşenesc Sinaia exercită şi funcţia de administrator la două societăţi comerciale, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 180, alin. (1), lit. a) şi b) din  Legea  nr. 95/2006.

 

Lidia Râjnoveanu, manager al Spitalului de Ortopedie şi Traumatologie Azuga Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 15 decembrie  2009, întrucât, simultan cu funcţia de Manager al Spitalului de Ortopedie şi Traumatologie Azuga exercită şi funcţia de  medic în cadrul Spitalului orăşenesc Sinaia, şi respectiv, în cadrul unei societăţi comerciale, încălcând, astfel dispoziţiile art. 180, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006.