Pompierii  prahoveni au intervenit de urgenţă la Azuga, în cadrul unui exerciţiu pentru antrenarea structurilor de intervenţie pentru localizarea şi stingerea unui incendiu. forestier dar şi pentru localizarea şi salvarea victimelor aflate într-o aeronavă prăbuşită în munţi.

Conform scenariului, în zonă forestieră a Ocolului Silvic din Azuga, s-au produs mai multe incendii de pădure, după ce o aeronavă s-a prăbuşit în munţi. Forţele de intervenţie formate din reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, reprezentanţi ai Jandarmeriei Montane şi Salvamont dar şi ai Ocolului Silvic au intervenit  la locul evenimentului cu mijloacele din dotare. Pompierii s-au deplasat la faţa locului cu trei autospeciale, moto-pompe şi utilaje pentru descarcerare, unde au efectuat manevre pentru localizarea şi stingerea incendiului care s-a propagat la pădure.  

A doua situaţie creată în cadrul exerciţiului de antrenare a fost localizarea aeronavei şi salvarea victimelor aflate la locul prăbuşirii. În această situaţie au intervenit şi salvatorii şi jandarmii montani împreună cu echipajele Unităţii de Primiri Urgenţe, ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Reprezentanţii ISU spun că exerciţiul a avut ca obiectiv realizarea unei informări corecte a populaţiei, privind modul de comportare şi acţiune în cazul producerii unor incendii în masă la fondul forestier, stabilirea posibilităţilor reale de asigurare a logisticii acţiunilor de intervenţie, în situaţia desfăşurării pe o durată mai mare de timp dar şi verificarea modului de cooperare între forţele specializate, participante la exerciţiu. Exerciţiul pentru antrenarea structurilor de intervenţie pentru localizarea aeronavei şi stingerea unui incendiu forestier, a fost coordonat de ISU „Şerban Cantacuzino” Prahova.