Constructorii de pe şantierul liniei de tramvai 102/1 care lucrează pe străzile Găgeni şi Nordului îşi păstrează avansul faţă de ceilalţi parteneri de pe tronsoanele următoare şi au efectuat aproape 52% din lucrare. Practic, pe segmentul Spitalul Judeţean –intersecţia cu şoseaua Nordului au fost montate şi încastrate în beton noile şine de tramvai. Reprezentanţii constructorului estimează ca până pe 10 octombrie strada Găgeni să fie gata. Aceştia au acuzat şi vremea capricioasă din vara aceasta cu 35 de zile de ploi, care au încetinit ritmul lucrărilor. Deja în acest moment se lucrează la alinierea şi sudarea şinelor pe Şoseaua Nordului, un proces mai migălos care presupune calarea şinelor cu o marjă de maxim 1 milimetru, şi încastrarea acestora în beton. Muncitorii efectuau miercuri suduri aluminotermice între capetele de şină. Potrivit reprezentanţilor dirigenţiei de şantier în maxim două săptămâni vor ajunge la Ploieşti aparatele de cale, necesare la modelarea şinelor pentru montarea în curbe. În aproximativ o lună de zile va fi realizată şi intersecţia dintre Găgeni şi Nordului, ceea ce va presupune şi restricţionarea circulaţiei rutiere.

Atingerea intersecţiei de la McDonald's, punctul terminus al tronsonului, este prognozată a se petrece în primăvara anului viitor. Tot în primăvară este prognozată a fi gata şi refacerea tramei stradale, aducerea la acelaşi nivel a şinei de tramvai cu carosabilul.

Proiectul pentru traseul 102, segmentul 1, prevede realizarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii de transport public aferentă liniei de tramvai 102 etapa I pe o lungime de 4,55 km cale simplă de rulare. Valoarea contractului pentru acest tronson este de 30.673.401 lei, (6,8 milioane de euro) durata de execuţie fiind de 15 luni de la data semnării contractului.

Proiectul pentru traseul 102, segmentul 1, prevede realizarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii de transport public aferentă liniei de tramvai 102 etapa I pe o lungime de 4,55 km cale simplă de rulare. Valoarea contractului pentru acest tronson este de 30.673.401 lei, (6,8 milioane de euro) durata de execuţie fiind de 15 luni de la data semnării contractului. - See more at: http://www.jurnalulph.ro/administratie/10409-de-ce-santierul-tramvaiului-din-nordul-ploiestiului-se-misca-mai-repede#sthash.71eHlpqs.dpuf