Forul local a adoptat Planul Urbanistic  de Detaliu, privind construcţia noii pieţe agroalimentare din centrul  Ploieştiului, după ce conducerea Hale şi Pieţe SA a prezentat Consiliului Local toate avizele obţinute pentru demararea construcţiei noii Pieţe Centrale.

Potrivit proiectului suprafaţa vizată, de 3.683 mp, are acces către patru străzi şi posibilitatea racordării la reţelele de utilităţi din zonă. În Planul Urbanistic de Detaliu se propune construirea pe actualul amplasament a unei pieţe agroalimentare centrale, „o construcţie cu regimul de înălţime parter şi etaj parţial pe locul actualei pieţe de zarzavaturi. În proiect sunt menţionate şi date istorice care arată că pe acelaşi amplasament a funcţionat piaţa din 1882.

Construcţie Pieţei Centrale presupune în prima fază demolarea celei actuale, urmând ca activităţile comerciale să fie mutate temporar pe strada Griviţei, care funcţionează acum ca parcare, şi în piaţa Decebal. Potrivit proiectului, durata lucrării s-ar întinde pe o perioadă de un an şi jumătate.

Hale şi Pieţe intenţionează să contracteze un credit în valoare de 18,6 milioane de lei (15 milioane lei creditul + 3,6 milioane TVA) pentru realizarea unei pieţe noi în centrul oraşului.

Valoarea totală a proiectului „Construire Piaţa Centrală Agroalimentară“ se ridică la suma de 5 milioane de euro.

Hale şi Pieţe a finalizat documentaţia pentru organizarea licitaţiei, la începutul lunii iunie, în scopul contractării unui credit pentru realizarea pieţei centrale din Ploieşti. Licitaţia pentru acest credit este în valoare de 18.600.000 (4,1 milioane de euro).