Validarea liberalului Marius Fenichiu în postul de consilier judeţean ar putea fi contestată de către Instituţia Prefectului. Modificarea produsă luni cu votul majorităţii simple, a vizat intrarea în Consiliul Judeţean a liberalului Marius Fenichiu, în locul rămas vacant după demisia conservatorului Laurenţiu Rebega. Fenichiu se află pe lista de candidaţi ai  USL, elaborată în 2012.

Potrivit subprefectului Emil Drăgănescu, instituţia aşteaptă o adresă şi documentaţia din partea Consiliului Judeţean pentru a putea demara procedura de contestare a validării. Principalul motiv invocat ar fi că pentru intrarea lui Fenichiu în CJ a existat doar singură adresă oficială, a PNL Prahova, fără ca foştii parteneri din uniune (PSD, PC) să poată aviza solicitarea.

„Ar fi o ilegalitate orice contestare a procedurii. Într-o astfel de situaţie nu vor lipsi plângerile penale ce vor fi formulate de către PNL“, a precizat Sebastian Danielescu, vicepreşedinte CJ Prahova.

„Nu am auzit ca Prefectura să fi contestat decizia forului judeţean. Dacă se va întâmpla aşa ceva, voi face plângeri penale iniţiatorilor unei astfel de acţiuni deoarece ar fi un abuz. Pe listele respective scrie foarte clar în dreptul fiecărui candidat formaţiunea politică care îl susţine, nu numai alianţa electorală“, a declarat Marius Fenichiu, proaspăt consilier judeţean din partea PNL.