Când Petrolul şi-a făcut calculul, înainte de startul sezonului, că ar putea aniversa cei 90 de ani de existenţă câştigând titlul de campioană, a scăpat din vedere câteva aspecte, care s-au dovedit a fi esenţiale, până acum. Anume, că Steaua va fi ajutată să nu se clatine, în campionat, şi că preluarea drepturilor TV  de către LOOK va propulsa în top o echipă obişnuită cu „jocul din afara terenului”, în speţă CFR Cluj.

Aia cu Steaua, susţinută de mai toată lumea, în campionatul României, este veche şi deranjantă, dar aşa va fi atât timp cât există o linguşeală infinită a acestei echipe, alimentată din penibilul fanilor ei care nu înţeleg fotbalul, ci doar se raportează la rezultate din trecut, obţinute cu japca.

În schimb, noul CFR are un potenţial fantastic, după ce şi-a făcut schimbarea de LOOK.

Nu este o supoziţie, ci un adevărat, probat cu fapte. Caz unic în fotbalul european, în acest sezon de toamnă, CFR Cluj a beneficiat, în ultimele cinci etape din Liga I, de cartonaşele roşii pe care le-au primit adversarele.

CFR Cluj – Gaz Metan Mediaş, cartonaş roşu Muth (Gaz Metan), Petrolul – CFR Cluj, două cartonaşe roşii Petrolul (Teixeira şi Geraldo), CFR Cluj – Astra Giurgiu, două cartonaşe roşii Astra (Ben Youseff, Piatsikas), Oţelul – CFR Cluj, cartonaş roşu Oţelul (Grădinaru), CFR Cluj – U Cluj, cartonaş roşu U Cluj (Mengolo).

Pare incredibil ca aşa ceva să apară în dreptul unei singure echipe, dar este purul adevăr. Dacă va exista cineva care să spună că aşa ceva poate fi o simplă coincidenţă, înseamnă care e rupt total de fenomen.

În aceste condiţii, este evident că echipa din Cluj ar vrea să se implice în lupta pentru titlu. Şi este evident că, în acest stil, va avea argumente pentru a acumula puncte şi pentru a se menţine în top.

Un adversar puternic pe care Petrolul, care nu a fost avantajată de arbitraj la niciun joc din acest sezon, nu are cum să combată doar pe teren.

Asta nu înseamnă că ar trebui ca Petrolul să fie avantajată, ci doar că ar trebui să se oprească seria incredibilă a eliminărilor din dreptul adversarilor CFR-ului.

Poate că n-ar fi rău să fie dezbătut subiectul şi la Look tv!