În războiul apărut recent între Dan Voiculescu şi Daniel Constantin - Ministrul Agriculturii, Laurenţiu Vasile, soţul Corinei Voiculescu face o serie de declaraţii extrem de grave despre preşedintele Partidului Conservator. Ginerele lui Voiculescu i-a trimis o scrisoare ministrului Constantin, scrisoare publicată în exclusivitate de siteul Realitatea.net.

Pentru Daniel, (nr. - Daniel Constantin –Ministrul Agriculturi şi Preşedintele PC)

Ne cunoastem de aproape zece ani si am impartit de la patul de spital, halba de bere, bucuriile copiilor nostri, lacrimile sotiilor si pana la zeci de mii de euro in vacante.

Lumii intregi poti sa spui ce vrei. Si poate tineretea si figura ta inofensiva te ajuta pe termen scurt sa pacalesti.

Poate ca dl Ponta te mai crede, dar cand musti mana care te-a hranit, nici Dumnezeu, nici dl Ponta nu au cum sa uite.

Acum sunteti prieteni. Ce vei face insa cand dl Ponta nu va mai fi Prim Ministru?
Chiar daca dl Voiculescu ar fi fost un oarecare sau un dusman, tot nu aveai dreptul moral si legal sa ascunzi adevarul, doar de dragul functiei.

Ai mintit grav!

Ai spus in prezenta mai multor persoane faptul ca Ministerul Agriculturii nu are niciun prejudiciu, dar ca tu nu poti sa declari asta pentru ca iti strici imaginea.

Adevarul va iesi oricum la suprafata, mai devreme sau mai tarziu!
Sunt lucruri in viata pe care odata pierdute, nu le mai poti recupera.

Respectul este unul dintre ele. Esti un perdant!”,

sunt acuzaţiile dure pe care ginerele lui Voiculescu le face la adresa Ministrului Daniel Constantin.

În urmă cu câteva zile, Dan Voiculescu declara din închisoare că nu îşi doreşte decât ca justiţia să facă dreptate. Însă, pe lângă Traian Băsescu - duşmanul numărul unu al preşedintelui fondator PC, Voiculescu mai adaugă listei încă un nume important. Surprinzător, este vorba chiar preşedintele actual al Partidului Conservator, Daniel Constantin.

"Anul 2015 va fi anul în care Basescu, Udrea, Macovei, Emilian Eva, Camelia Bogdan (n.r. judecătorii care l-au condamnat), Daniel Constantin (n.r. preşedintele Partidului Conservator) vor fi judecaţi de Dumnezeu, dar şi de justiţie. Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu acoliţii lor (Sorin Oancea, Mihai Craiu, Dan Andronic). Eu nu-mi doresc decât ca justiţia să facă dreptate", este mesajul publicat de Dan Voiculescu pe blogul personal.

În replică Daniel Constantin spune, într-o scrisoare deschisă, că, ”din dorinţa de a fi cât mai discret în polemică” nu va interpreta aceste ”remarci subiective” şi precizează că, din poziţia de ministru şi în calitate de cetăţean, trebuie să respecte legile şi deciziile justiţiei, ”chiar daca ele afectează un om” faţă de care a fost ”apropiat”.

Nu o sa comentez/interpretez niciodată remarcile subiective ale unui om aflat într-o situaţie dificilă. Ca om regret necazurile prin care trece Dan Voiculescu. Ii mulţumesc pentru sprijinul şi încrederea acordate unui tânăr la intrarea în politica mare. Ca ministru in Guvernul ţării, dar şi ca simplu cetatean responsabil, trebuie sa respect legile si deciziile justitiei, chiar dacă ele afecteaza un om faţă de care am fost apropiat." - spune Constantin.

Cat priveste implicarea Ministerului Agriculturii in dosarul ICA, Constantin precizeaza ca ministerul s-a constituit ca parte civila in 2008 prin titularul de atunci (n.r. Dacian Ciolos), aceasta pozitie a fost mentinuta si in 2010, iar atitudinea sa, de ministru, a fost ca ”nu va interveni in niciun sens in dosar”, competenta de reprezentare in fata instantelor apartinand directorului Directiei Juridice, ”o cutuma mai veche si corecta nu numai in Ministerul Agriculturii”. Constantin spune ca in 2012 i-a comunicat si lui Dan Voiculescu ”aceasta decizie corecta si consecventa cu modul de lucru institutional”.

SURSA: Realitatea.net