Exerciţiile militare de anvergură ale NATO, Baltops-2015, care au loc zilele acestea în Polonia, au legătură cu situaţia din Ucraina şi constituie o atenţionare la adresa preşedintelui rus Vladimir Putin, a declarat şeful diplomaţiei olandeze Bert Kunders, informează agenţia de presă Unian.  În Europa de Est există state membre ale NATO care se simt ameninţate de ceea ce se întâmplă în estul Ucrainei. Aceste exerciţii sunt, totodată, o atenţionare la adresa lui Putin', a spus Kunders.

Ministrul de externe al Olandei consideră necesar ca statele membre în NATO să-şi arate unitatea. 'Aceasta nu este o abordare agresivă. Aceasta este o îmbinare între presiune şi dialog, nu naivitate în relaţia cu Putin', a subliniat el.

Kunders a declarat că Olanda este extrem de îngrijorată de declaraţiile privind întărirea arsenalului militar nuclear al Rusiei şi din acest motiv ia parte activă la exerciţiile militare din Polonia.

Vladimir Putin a anunţat anterior că, în 2015, în dotarea armatei ruse vor intra peste 40 de rachete balistice intercontinentale, capabile să treacă de sistemele de apărare antirachetă. La NATO, această declaraţie a fost interpretată ca un 'zăngănit nuclear de arme', subliniindu-se, totodată, că Alianţa nu se va lăsa intimidată.

AGERPRES