Omul de afaceri Dumitru Bucşaru va fi cercetat în arest la domiciliu în dosarul în care este cercetat pentru bancrută frauduloasă, a decis, vineri seară, Judecătoria Cornetu.

Ceilalţi doi inculpaţi în dosar, Alexandru Oprea Picu şi Alexandru Petre, vor fi cercetaţi sub control judiciar, a mai decis instanţa.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Tribunalul Ilfov.

Patronul firmei care a construit complexul rezidenţial Green City din 1 Decembrie, Ilfov, Dumitru Bucşaru este suspectat că, alături de Picu şi Petre, a contractat un credit de 30 de milioane de euro pentru construirea complexului, iar după ce au intrat în insolvenţă ar fi înstrăinat activele, prezentând evidenţe contabile nereale.

Dumitru Bucşaru este suspectat şi de distrugere, întrucât după intrarea în insolvenţă a societăţii Green City Construct, acesta ar fi luat din apartamentele din complexul imobiliar, care erau utilate complet, mobila şi centralele termice, pentru a nu le preda lichidatorului juridicar, au mai spus surse din rândul anchetatorilor.

În urma percheziţiilor, dintre aceste bunuri au fost recuperate aproximativ 30 la sută. Mai multe centrale termice, instalaţii sanitare şi uşi au fost găsite la locuinţa vărului omului de afaceri, Ion Bucşaru, ridicat, la rândul său, de poliţişti.

Prejudiciul produs în acest dosar a fost estimat, până în prezent, la 1,5 milioane de lei.

Poliţiştii ilfoveni au făcut, joi, în acest dosar, percheziţii în judeţele Ilfov, Ialomiţa, Dâmboviţa şi Giurgiu, la locuinţele suspecţilor şi la societăţile comerciale controlate de aceştia. Dumitru Bucşaru este fostul patron al clubului Unirea Urziceni şi este cunoscut drept un apropiat al lui Traian Băsescu şi al Elenei Udrea.

Green City este un ansamblu rezidenţial dezvoltat pe un teren de 120 de hectare, în localitatea ilfoveană 1 Decembrie. Green City Construct este controlată de Dumitru Bucşaru şi de fiica acestuia, Iuliana Zenaida Bucşaru, prin intermediul firmelor Valahorum, Perfect City şi Comaico, potrivit datelor din 2011 de la Registrul Comerţului.