Două persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT, iar una este cercetată sub control judiciar după ce au vândut 1,5 kilograme de canabis, la locuinţa uneia dintre ele anchetatorii găsind două solare în care se aflau 126 de plante de canabis.

Potrivit unui comunicat trimis de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în perioada 7-9 august, inculpaţii au vândut unei persoane 500 de grame de canabis cu suma de 12.500 de lei şi un kilogram de stupefiante cu 24.000 de lei.

"Cu ocazia percheziţiei efectuate în data de 11 august 2015 la domiciliul inculpatului N.C. au fost identificate 126 plante imature de cannabis în două solare şi a fost identificată cantitatea totală de aproximativ 470,34 grame cannabis, fragmentele de plante fiind uscate şi ambalate, pregătite pentru comercializare", se arată în comunicatul DIICOT.

Procurorii i-au reţinut, miercuri, pe proprietarul solarelor şi pe un alt inculpat pentru trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu fără drept. Faţă de un alt bărbat care a vândut stupefiantele s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile.
 

Cei doi reţinuţi vor fi duşi, joi, la Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile