Cazinourile online au în prezent un portofoliu foarte extins de jocuri care acoperă cele mai diverse preferinţe, de la clasicele jocuri de masă până la pariuri sportive pe sporturi mai puţin cunoscute, jocuri cu dealer live şi chiar turnee.  

Evoluţia site-urilor de jocuri de noroc este uimitoare. Totul a pornit în anii 1990 când a apărut primul cazinou online, care nu era altceva decât un site cu câteva jocuri cu funcţionalităţi dintre cele mai simple. Ulterior, încet, acest segment de jocuri s-a dezvoltat, iar numărul cazinourilor virtuale a crescut constant. 

Datorită tehnologiilor avansate, unele dintre ele pe bază de Inteligenţă Artificială, platformele de gambling pot oferi acum jocuri şi promoţii personalizate, în funcţie de tiparul de joc al fiecărui utilizator. Concurenţa în acest domeniu este foarte puternică, iar acest lucru determină operatorii de jocuri de noroc să creeze permanent oferte pentru a atrage clienţi noi şi pentru a-i fideliza pe cei existenţi. Printre promoţiile cazinourilor se află unele bonusuri fără rulaj, foarte căutate deoarece nu presupun parierea de anumite ori a sumei câştigate. 

Este recomandat să profiţi de aceste promoţii pentru că te ajută să îţi îmbunătăţeşti experienţa de joc, indiferent că alegi să joci jocuri de masă, sloturi sau pariuri sportive.

Cazinourile se întrec nu doar în oferirea de promoţii cât mai variate, ci şi la diversificarea jocurilor. Astfel, poţi găsi mai multe variante ale unor jocuri precum Poker, Blackjack sau Baccarat. Punto Banco este una dintre variaţiile de Baccarat, despre care poţi citi în continuare tot ce ai nevoie să ştii. 

 

Ce este Punto Banco şi care sunt caracteristicile sale de bază?

 

În cazinourile online, Baccarat se găseşte în următoarele patru variante: Punto Banco, Chemin de Fer, Baccarat Banque şi Mini Baccarat. Cea mai populară dintre acestea este Punto Banco, denumit de multe ori şi American Baccarat. 

Punto Banco este un joc simplu, în care jucătorii nu au prea multe de făcut, în afară de plasarea pariurilor şi de a lăsa totul la mâna norocului şi a dealer-ului.

Este preferat de către mulţi jucători din cazinouri datorită avantajului scăzut al casei, ceea ce îl face să fie favorabil pentru ei.

Obiectivul acestei variante de Baccarat este de a paria fie pe Player (Jucător/Punto), fie pe Banker (Bancher/Banco) şi să ghiceşti care dintre cele două mâini va avea valoarea mai apropiată de 9. Jucătorii pot paria şi pe Egalitate (Tie/Standoff) între cele două mâini.

Există câteva diferenţe importante între Baccarat normal şi varianta Punto Banco. La varianta tradiţională, jucătorii pot avea mai mult control asupra deciziilor, cum ar fi de exemplu dacă să tragă o a treia carte. În Punto Banco, aceste decizii sunt în întregime automate şi dictate de către reguli.

În cadrul jocului clasic Baccarat, jucătorul poate fi mai mult implicat în joc, în timp ce la Punto Banco activitatea jucătorului se referă mai mult la parierea pe mâna Jucătorului sau a Bancherului. 

Cum se joacă şi care sunt pariurile pe care le poţi pune?

 

Regulile Punto Banco sunt simple şi se concentrează mai mult pe pariuri şi mai puţin pe o strategie complexă aşa cum se întâmplă în cazul altor jocuri de cazinou. 

Ai aflat deja că scopul jocului este acela de a paria pe ce mână va avea o valoare totală cea mai apropiată de 9. Există 3 rezultate posibile: mâna Jucătorului (Punto), mâna Bancherului (Banco) sau Egalitate (Standoff).

Cărţile au următoarele valori: cele din intervalul 2 - 9 au valoarea care este scrisă pe ele, Asul are 1 punct, iar 10, Valet, Damă şi Rege au valoarea 0.

Dealerul împarte 2 mâini: una a Jucătorului (Punto) şi una a Bancherului (Banco). Pentru fiecare mână sunt împărţite 2 cărţi. Valoarea fiecărei mâini este calculată prin adunarea valorii corespunzătoare fiecărei cărţi. Dacă totalul este de 10 sau mai mult, se ia în considerare doar ultima cifră. De exemplu, un total de 15 valorează 5 puncte.

Se consideră câştigătoare mâna care este cea mai apropiată de 9. Dacă ambele mâini au acelaşi total, este egalitate.

Singura implicare a jucătorului este aceea de pariere pe una dintre cele 2 mâini sau pe Egalitate.

Se poate paria pe Jucător (Punto), plata fiind 1:1; se mai poate miza pe Bancher (Banco), cu o plată tot 1:1, dar cu un comision de 5% în caz de câştig; şi mai există varianta de pariu pe Egalitate (Standoff/Tie), cu o plată de 8:1 sau 9:1, acesta fiind pariul cu cel mai mare avantaj al casei.

Strategii care îţi vor creşte şansele de câştig la acest joc

Deşi Punto Banco este un joc bazat exclusiv pe noroc, care nu implică nici un fel de îndemânare din partea jucătorilor pentru a determina schimbarea rezultatului, există anumite strategii care te ajută să îţi îmbunătăţeşti jocul.

Ai şanse mai mari de câştig dacă pariezi pe Banco datorită avantajului casei redus, doar 1.06% faţă de 1.24% pe Punto şi 14.4% pe Egalitate. Deşi se percepe un comision de 5% din câştig, datorită avantajului casei mic, pariul pe Banco este cel mai favorabil pariu în ceea ce priveşte cota generală.

Gestionarea bugetului alocat pentru joc te ajută să prelungeşti perioada de joc. Este esenţial să respecţi bankroll-ul şi să te retragi atunci când s-a epuizat complet.

Te va ajuta să ai un joc mai bun şi următorul stil de pariere: foloseşte o valoare constantă a mizei pentru fiecare mână, în loc să variezi pariurile în funcţie de câştiguri sau pierderi. Astfel, reduci riscul unor pierderi mari. 

Nu folosi sistemele de pariuri progresive, precum Martingale de exemplu, deoarece rişti să ajungi la pierderi masive de bani dacă te afli prins într-o serie lungă de pierderi. 


Concluzie


Punto Banco este un joc extrem de simplu şi poate fi amuzant pentru una sau câteva sesiuni de joc. Nu uita să ai mereu în minte faptul că această variantă de Baccarat este bazată exclusiv pe şansă. De asemenea, jocul responsabil este foarte important.