Pokerul este un sport al minţii cu valenţe de joc de noroc, oferindu-le jucătorilor posibilitatea de a-şi evidenţia abilităţile şi cunoştinţele. Pe lângă numeroase variante disponibile în cazinourile terestre şi pe platformele digitale, jocul de poker acordă şi cele mai ridicate şanse de câştig în mod real, cu un procentaj de 70% faţă de alte jocuri de cazino.

Un aspect cât se poate de interesant, la poker buff-ul sau jocul la cacealma este o tehnică acceptată şi folosită de majoritatea jucătorilor. Se estimează că la nivel global, pokerul numără peste 100 de milioane de jucători, ceea ce îl poziţionează printre cele mai atractive jocuri de cazino. Pe cât de îndrăgit este jocul la cacealma, pe atât de avantajoasă este abilitatea de a descifra feţele jucătorilor care procedează în acest fel.

De aceea, în cele ce urmează vom încerca să abordăm subiectul importanţei expresiilor faciale în acest joc de noroc. Totodată, vom vedea dacă jocul la cacealma poate fi descifrat atunci când joci pe un site de casino online, acolo unde jucătorii folosesc avataruri. Citeşte în continuare pentru a afla şi alte informaţii interesante, inclusiv care sunt cele mai faimoase jocuri la cacealma din istoria pokerului.

De ce sunt atât de importante expresiile faciale la masa de poker?

Interpretarea limbajului corpului şi a expresiilor faciale este la fel de utilă la poker precum mâinile cu cărţi bune. Nu de puţine ori, jucătorii au pierdut pot-ul de la masa de joc pentru că au interpretat în mod incorect gesturile câştigătorilor şi au crezut despre aceştia că au mâini puternice sau slabe.

Pentru un jucător de poker, expresiile faciale reprezintă o sursă de informaţii nonverbale despre starea emoţională a oponenţilor. La rândul lui, acesta îşi poate exersa „faţa de poker”, adică o expresie facială indescifrabilă de către oponenţi şi care ii va permite să gestioneze eficient mâinile mai slabe la masa de joc.

Folosindu-se de expresiile faciale, jucătorul de poker îşi poate „ghida” în mod greşit oponenţii, astfel încât să-şi creeze un avantaj chiar şi atunci când cărţile din mână nu reprezintă cea mai bună combinaţie. Până la urmă, jocul de poker este un sport al minţii, iar disimularea intenţiilor face parte din joc.

„Faţa de poker” este o abilitate din arsenalul de joc al oricărei persoane care joacă poker şi înseamnă capacitatea jucătorului de a-şi gestiona emoţiile în mod corespunzător. Jucătorul poate în acest fel să transmită exact acele mesaje nonverbale pe care le doreşte, influenţând în mod indirect rezultatele de la masa de joc.

Cum îţi poţi îmbunătăţi expresiile faciale la jocul de poker?

Există mai multe modalităţi de îmbunătăţire a calităţii expresiilor faciale astfel încât oponenţii să fie induşi în eroare, ceea ce va avea ca efect câştigarea mâinii la masa de joc. Iată câteva dintre aceste modalităţi:

·   Exersarea feţei de poker până la momentul în care eşti perfect capabil să disimulezi orice tip de emoţie (pozitivă sau negativă).

·   Îmbunătăţirea tehnicii de respiraţie ajută la gestionarea emoţiilor în situaţii de stres maxim, aşa cum este o mână slabă în momentul în care potul a atins valoarea maximă.

·   Învăţarea tehnicii de menţinere a feţei într-o stare neutră este opţiunea ideală pentru jucătorii de poker, reprezentând maximul la nivel de feţe de poker.

·   Studierea oponenţilor şi a feţelor de poker ale acestora.

Desigur, atunci când vine vorba despre studierea adversarilor pentru a le evalua expresiile faciale, există trei cazuri faimoase de feţe de poker. Datorită expresiilor abordate de jucătorii în cauza, rezultatul de la masa de joc s-a schimbat radical şi în mod favorabil pentru aceştia (lucru destul de greu de realizat atunci când joci poker online):

1.     Isaac Haxton vs Ryan Daut în 2007 la turneul Caribbean Adventure Main Event - Haxton avea cea mai slabă mână, dar a susţinut pariul oponentului, apoi a mers all-in, iar adversarul, chiar dacă a crezut că merge la cacealma, nu a ştiut ce să facă şi a renunţat la mână.

2.     Phil Ivey vs Paul Jackson în 2005 la Monte Carlo Millions - ambii jucători aveau mâni slabe, dar au continuat să mărească miza până s-a ajuns la 470000 de dolari, moment în care Jackson s-a recunoscut învins.

3.     Chris Moneymaker vs Sam Farha în 2003 la WSOP Main Event - în timp ce Moneymaker era doar un jucător de poker calificat de la un satelit online, Farha era profesionist, dar Moneymaker a reuşit să îl păcălească pe această având o mână slabă, în timp ce Farha avea o mână bună, acesta fiind unul dintre primele momente de glorie ale lui Moneymaker.

Iată, aşadar, cât de important este să ştii cum să interpretezi corect expresiile faciale la masa de joc, ce să transmiţi şi de ce este atât de dificil să foloseşti corect faţa de poker atunci când nu ştii să stă