Dacă eşti în căutarea unui nou laptop sau telefon, ar trebui să iei în calcul unul recondiţionat. Ei bine, dacă nu eşti încă sigur dacă să alegi un telefon folosit sau chiar un laptop la mâna a doua, atunci acest articol este pentru tine. Vom discuta astăzi cele mai bune motive pentru care să alegi un device utilizat.

Sunt la fel de bune

Este binecunoscut faptul că, în zilele noastre, dispozitivele electronice reparate pot fi la fel de bune ca unele noi. Majoritatea persoanelor au început deja să-şi cumpere mai ales telefoane recondiţionate de pe internet, întrucât este o variantă mai ieftină. Te bucuri de aceleaşi specificaţii, doar că plăteşti mai puţin.

Spre exemplu, unele modele de iPhone recondiţionate vin cu cel puţin un an garanţie. Este aceeaşi garanţie pe care o primeşti şi atunci când cumperi un iPhone nou! Aşa că primeşti garanţia aceleiaşi calităţi, uneori chiar şi la jumătate din preţ.

Eşti mai prietenos cu mediul înconjurător

Deşeurile electronice sunt foarte greu de reciclat, întrucât se utilizează foarte multe materiale diverse la crearea acestora. Astfel, majoritatea dispozitivelor electronice, precum laptopurile şi telefoanele, ajung în munţi uriaşi de deşeuri.

Prin alegerea unei soluţii sustenabile - un device recondiţionat - nu doar că ne ajutăm pe noi înşine, ci contribuim la sănătatea întregii planete! De exemplu, achiziţionarea unui laptop recondiţionat poate salva până la un kilogram de emisii de dioxid de carbon. Reciclarea şi reutilizarea reprezintă cheia unui viitor sustenabil

Electronicele recondiţionate sunt mai ieftine

Atunci când alegi să cumperi un telefon sau un laptop nou, te trezeşti că trebuie să mai dai o groază de bani pentru diferite servicii. Uite câteva exemple:

 

  • dacă îl comanzi de pe internet, trebuie să plăteşti livrarea
  • preţul este dublu faţă de varianta recondiţionată a aceluiaşi produs
  • plăteşti pentru instalare (de exemplu activarea Windows)
  • în cazul unui aparat nou, plăteşti asigurare (mai ales când dai un salariu întreg pe un telefon sau un laptop!)

 

Totuşi, dacă optezi pentru achiziţionarea unui dispozitiv reparat şi readus în parametrii optimi, nu vei suporta aceste costuri. Vei economisi bani atât prin preţul cu care cumperi device-ul, cât şi prin faptul că nu mai plăteşti extra pentru asigurare sau instalare. Îndată ce găseşti un vânzător de încredere, te poţi bucura de electronice şi electrocasnice calitative, la jumătate de preţ.


Produsele au fost testate şi au garanţie

Aici nu discutăm despre telefoanele sau laptopurile la mâna a doua luate direct de la proprietar. Dispozitivele recondiţionate sunt reparate de un specialist. În plus, ele sunt trecute prin diferite teste pentru ca distribuitorul să se asigure că oferă un produs calitativ. De aceea, atunci când alegi această variantă, primeşti garanţia calităţii produsului pe care îl achiziţionezi.


Merită electronicele recondiţionate?

Ei bine, dispozitivele electronice recondiţionate sunt la fel de bune ca cele noi, dacă găseşti compania potrivită care oferă astfel de servicii. Achiziţionând un telefon, laptop sau chiar televizor folosit, vei economisi o grămadă de bani. În acelaşi timp, ajuţi la scăderea deşeurilor electronice. Sper că te-am lămurit, căci, după cum poţi observa, ai toate motivele să alegi un nou dispozitiv recondiţionat!