Reţeaua de socializare  a spus că a identificat 23.750 de conturi pe care le-a descris ca o „reţea de bază” şi care postau în mod activ informaţii favorabile Beijingului şi alte 150 de mii de conturi care au fost utilizate pentru a amplifica şi propaga respectivele postări, potrivit CNN. Compania mai precizează că multe dintre acestea au fost descoperite destul de devreme, astfel încât impactul postărilor a fost relativ mic.

 

CNN menţionează că Twitter este interzis în China, deşi unii utilizatori reuşesc să folosească reţeaua printr-o conexiune VPN. Majoritatea postărilor publicate de respectivele conturi erau scrise în limba chineză, mai transmite Twitter.

 

Compania a mai anunţat totodată că a eliminat şi peste şapte mii de conturi din Turcia, care postau mesaje de propagandă şi susţinere a preşedintelui Erdogan, dar şi o mie de conturi care promovau Rusia.

 

Nu este însă prima acţiune de acest fel iniţiată de companie. În vara anului trecut Twitter a eliminat o mie de conturi care aveau ca scop influenţarea dezbaterilor din Hong Kong şi a protestelor ce au avut loc.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro