Magazinele Apple din SUA au fost ţinta predilectă a jafurilor ocazionate de manifestaţiile în memoria afro-americanului George Floyd. Pe reţele precum Twitter sau Reddit circulă fotografii cu telefoane iPhone 11 Pro Max care afişează mesaje de alertă, conform publicaţiei MarketWatch. Concret, pe un fundal negru, apare textul „Returnaţi telefonul magazinului Apple. Acest dispozitiv a fost dezactivat şi este urmărit. Autorităţile locale vor fi avertizate”.

 

MarketWatch a cerut un punct de vedere oficial de la Apple, care a ales să nu comenteze, dar a precizat că, într-adevăr, telefoanele expuse în magazin arată astfel de mesaje de avertizare, dacă sunt furate. Încă nu este clar dacă compania face acest lucru şi cu laptopuri, tablete sau ceasuri furate, sau dacă cineva care le returnează se va confrunta cu consecinţe legale.

 

Apple a luat, însă, măsuri de prevenire a furtului. Grupul foloseşte softuri de proximitate încă din 2016, care dezactivează un telefon expus în magazin în afara incintei, cu excepţia funcţiei „Find my iPhone”. Aceasta permite urmărirea un dispozitiv pierdut sau furat.

 

Apple a deschis magazinele din SUA, după relaxarea restricţiilor impuse de limitarea răspândirii coronavirusului, dar aceastea au început să cadă pradă violenţelor şi jafurilor cauzate în contextul manifestaţiilor anti-rasiste.

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro