Instagram pe web are câteva limitări importante faţă de versiunea de mobil. Din fericire, este foarte uşor să aduci acea interfaţă cu care te-ai obişnuit pe laptop sau desktop.

După Facebook, Instagram este cea mai populară reţea de socializare. Un număr semnificativ de persoane îşi găsesc în ultima perioadă refugiul în scroll-ul infinit de pe Instagram. Companii importante au investit sume de bani generoase în reclame pe această platformă, o dovadă în plus că este relevantă în piaţă şi de interes. Din păcate, reprezintă minim 25% din conţinutul pe care îl vezi pe Instagram, dar asta este o altă poveste.

În teorie, dacă intri pe Instagram.com vezi o mare parte din conţinutul care te interesează. Vezi ce au postat prietenii în ultima perioadă, iar în partea dreapta ai zona de InstaStory. Din păcate, nu există o soluţie simplă prin care să primeşti pe desktop notificările pe care le primeşti pe mobil şi nici nu poţi posta ceva nou. Interfaţa simplă cu un fond predominant alb vine cu avantajele ei, dar în momentul în care te restricţionează, faptul că este prietenoasă contează mai puţin.

Dacă te-ai obişnuit cu interfaţa de pe mobil Instagram şi ţi-ai dori să ai parte de exact aceleaşi butoane şi aceeaşi funcţionalitate pe web, este suficient să instalezi o extensie în Chrome. După ce ţi-ai descărcat Easy Instagram Post din Chrome Web Store, vei avea Instagram pe web într-o variantă identică cu cea de pe mobil.

Instalarea extensiei se va reflecta într-un buton suplimentar în partea dreaptă a barei de adresă. Pe respectivul buton, sub formă de număr, vei vedea notificările tale pe Instagram. Când faci click pe el, vei vedea interfaţa nativă de instagram de pe smartphone, cu acelaşi raport de aspect precum pe mobil. Fiecare buton al acelei interfeţe funcţionează exact cum te-ai aştepta. Poţi posta fotografii, poţi vedea ce au mai postat prietenii în Stories sau poţi modifica diferiţi parametrii ai contului.