Google lucrează în prezent la o nouă aplicaţie. Se numeşte Files Go şi este un manager de fişiere care oferă un set de facilităţi care o recomandă celor care deţin un telefon cu spaţiu de stocare redus.

Files Go este la bază un manager de fişiere care permite utilizatorilor să-şi regăsească şi să-şi gestioneze fişierele stocate pe telefon – să copieze, să mute şi să şteargă imaginile, filmele şi orice alte tipuri de fişiere.

Dincolo de această opţiune de bază, Files Go oferă două alte facilităţi. Prima dintre acestea este eliberarea a spaţiului de stocare prin ştergerea automată a fişierelor temporare sau duplicate ori a aplicaţiilor care nu mai sunt folosite.

Cea de-a doua este o funcţie de transfer al fişierelor de pe un telefon pe altul. Operaţiunea este gândită pentru a fi uşor de folosit pentru majoritatea utilizatorilor şi foloseşte în acest sens conexiunea Bluetooth a telefonului.

Deşi Google nu a comunicat nimic oficial în acest sens, aplicaţia Files Go ar putea fi inclusă pe lista aplicaţiilor de bază, care sunt preinstalate pe telefoanele comercializate de compania americană şi partenerii acesteia.

Files Go se află în stadiu beta de testare dar este disponibilă deja în magazinul de aplicaţii pentru Android, putând fi deja instalată de utilizatori.