O relaţie nu-i completă dacă nu este recunoscută oficial şi pe Facebook. În timp ce seniorii râd sau nu înţeleg, tinerii fac din asta problema reală care le poate induce inclusiv o stare de anxietate şi depresie.

Evident, dacă partenerul lor nu vrea să-şi asume legătura în spaţiul virtual. Studii recente arată că să fii ”într-o relaţie” pe Facebook a devenit atât de important încât primează în faţa întâlnirii dintre părinţi şi cel ales.

În secolul vitezei, relaţiile nu mai sunt validate de părinţii cu ochi de vultur, ci de mediul virtual unde fiecare partener, de voie sau nevoie, îşi schimbă statusul: de la singur la într-o relaţie. De nevoie pentru că, mai nou, statusul este considerat girantul unei relaţii serioase.  O spun psihologii în faţa cărora astfel de discuţii sunt deja o normalitate. 25% dintre cupluri se războiesc cel puţin o dată pe săptămână din cauza reţelelor de socializare.

Dorina Stamate, psihoterapeut: ”Se mai pot gândi că această neafişare poate arăta şi o viaţă dublă. Facebook este gura lumii, acea bucată de ce spun ceilalţi de pe uliţă, şi ne arătăm dacă nu faci asta nu eşti foarte hotărât.”

Oricât de ridicol ar părea, statusul de pe Facebook şi cum influenţează el o relaţie a devenit obiect de studiu pentru psihologi din lumea întreagă. Mai ales că în urma unui sondaj efectuat în statele unite cu 35 de mii de participanţi aproape 60% dintre ei au declarat că vor ca relaţia să fie publică pe internet.

Iar în Marea Britanie s-a întocmit chiar un calendar al relaţiei moderne.

În a 157-a zi de relaţie se presupune că cei doi îşi vor face cunoscută legătura pe reţelele de socializare. Înainte de momentul în care unul dintre parteneri îşi dezvăluie unul dintre defecte. Cei doi urmează să apară şi faţa părinţilor abia după 6 luni.