Cel mai mare producător mondial de chipuri de memorie, Samsung Electronics, a anunţat marţi că până în anul 2021 va investi 18 miliarde de dolari pentru extinderea şi modernizarea fabricilor de semiconductori din Pyeongtaek şi Hwaseong, în Coreea de Sud, pe fondul majorării cererii pentru dispozitive mobile, transmit AFP şi Bloomberg, potrivit Agerpres.

Divizia de chipuri de memorie a Samsung are cea mai mare mare contribuţie la câştigurile grupului sud-coreean, anul trecut generând 45,6% din profitul operaţional, conform datelor Bloomberg.

Peste 40% din chipurile de memorie vândute pe plan global în primul trimestru din 2017 sunt fabricate de Samsung.  Grupul sud-coreean a precizat că investiţia va duce la crearea a 440.000 de locuri de muncă până în 2021, şi va sprijini avansul celei de-a patra mare economie din Asia.

Samsung estima recent că profitul său a fost redus cu 5,5 miliarde de dolari din cauza problemelor cu Galaxy Note 7, în condiţiile în care compania a vândut peste trei milioane de exemplare înainte de a retrage dispozitivul de pe piaţă.Grupul sud-coreean a transmis recent că a vândut 93 milioane de telefoane mobile, dintre care aproximativ 80% au fost smartphone-uri, şi şase milioane de tablete în primele trei luni din 2017. Compania se aşteaptă ca performanţele diviziei de telefoane mobilă să se îmbunătăţească în trimestrul al doilea după lansarea în luna aprilie a modelelor Galaxy S8 şi Galaxy S8 Plus