Cel mai important festival dedicat digitalului, tehnologiei şi Internetului din regiune, iCEE.fest aduce şi în acest an la Bucureşti (15 şi 16 iunie) speakeri şi companii de top la nivel mondial.

Smart Homes şi Fintech sunt cele două zone de conţinut adăugate deja consacratelor VR & AR, eCommerce, Content, Creativity, Ad Tech sau Startups.

Pe lângă sesiunile de training oferite de Facebook & Google plus workshop-urile din zonele de Creativitate şi Startups, festivalul continuă să dezvolte si evenimentul satelit dedicat eHealth.

Mai mult, în acest an 10% din încasările din bilete, vor susţine proiectul Tech House Copăceni care înglobează sănătatea digitală pentru o îngrijirea copiilor cu probleme de sănătate foarte serioase.

iCEE.health se desfăşoară în a doua zi a festivalului (16 iunie) şi este singurul eveniment regional dedicat acestui fenomen care reuneşte toţi participanţii în sănătate.

Lista speakerilor invitaţi la a doua ediţie cuprinde specialişti cu o valoare de necontestat, recunoscută pe plan mondial. Iar subiectele inedite nu lipstesc din agendă.

Totul despre Marijuana Medicinală

Datorită efectelor sale recreative, marijuana a fost tratată la fel ca orice alt drog pentru mulţi ani. Însă, situaţia se schimbă radical.

Nu mai puţin de 29 de state din SUA permit acum folosirea marijuanei in scopuri medicale, totul începând în 1996, atunci când California a trecut peste această barieră.

În Uniunea Europeană, cânepa se poate cultiva şi procesa fără probleme şi e bine de ştiut că putem extrage chimicalele de care avem nevoie în mod legal”, spune Thomas Mershon, xMed21, încercând să aducă discuţia mai aproape de regiunea noastră.

În România, deşi marijuana medicinală e legală (în limita a 0,2% a THC - delta-9-tetrahydrocannabinol), pe piaţă nu există deocamdată produse autorizate

Pentru o mai bună acoperire a subiectului, Thomas Mershon va vorbi la  iCEE.health despre Comunităţile Online şi Marijuana Medicinală.

Prima operaţie transmisă în Realitatea Virtuală

Chirurg de clasă mondială şi speaker internaţional, Shafi Ahmed, primur chirurg care a folosit tehnologie VR în sala de operaţii, vine la iCEE.health pentru a ne spune povestea sa si cum tehnologia poate schimba sistemul medical actual.

  • 14 mii de persoane din 132 de ţări au fost alături de Shafi în 2014, atunci când a transmis în direct din sala de operaţii cu ajutorul Google Glasses
  • Pe 14 aprilie 2016, prima operaţie cu ajutorul tehnologiei VR realizată de Shafi Ahmed a fost urmărită de peste 50 de mii de oameni din 140 de ţări.


Iar chirurgul care are 15 mii de urmăritori pe Twitter nu s-a oprit acolo, veştile despre inovaţiile sale venind constant.

Start-up-ul sau, Medical Realities, urmăreşte atât să crească numărul de chirurgi, cât şi să revitalizeze un sistem educaţional care nu a fost inovat de mai bine de 100 de ani.

Studenţii şi rezidenţii pot urma cateva module de training chirurgical în VR deja disponibile pentru Android şi Gear VR, cele pentru iOS şi Daydream vor fi lansate curând.

În cadrul iCEE.health, Shafi Ahmed va susţine o prezentare specială:

Operaţiile VR şi Educaţia la nivel global.

Muzică şi tehnologie pentru un sistem medical mai bun

Pasiunea lui Yoko K. Sen pentru muzica instrumentală s-a transformat într-o idee care ar putea revoluţiona percepţia pacienţilor despre locurile în care merg să se trateze.

Şi care, din păcate, de cele mai multe ori aduc un plus de suferinţă celei deja prezente în organism.

Artistă premiată cu un background muzical solid, Yoko a creat Sen Sound, o companie care îşi propune să schimbe sunetul ambiental din spitale.

Ideea i-a venit chiar în timp ce se afla în recuperare după o intervenţie chirurgicală, iar de atunci a simţit că există o întreagă industrie care aşteaptă să beneficieze de creativitatea ei.

Din momentul în care asculţi creaţiile lui Yoko realizezi că nu doar în spitale ai nevoie de o astfel de atmosferă, ci şi în viaţa de zi cu zi :)

O astfel de atmosferă va fi recreată de Yoko la Bucureşti, în cadrul prezentării de la iCEE.health, pe 16 iunie.