Nintendo a anunţat cifrele vânzărilor din prima lună pentru noua sa consolă de jocuri, Switch, iar rezultatele sunt mai mult decât încurajatoare pentru compania japoneză.

În luna martie, doar în Statele Unite, consola Nintendo Switch a fost vândută în 906.000 de exemplare. Chiar dacă vânzările anunţate vizează doar America, acestea sunt suficiente pentru a transforma Switch în consola care se vinde cel mai repede din istoria Nintendo.

Vânzările realizate de Switch sunt cu atât mai impresionante cu cât au fost obţinute în martie, o lună care nu se poate compara ca nivel de vânzări, în mod tradiţional, cu ultimele luni din an.

O altă surpriză este faptul că jocul care a fost lansat simultan cu Switch, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, s-a vândut în mai multe exemplare decât consola propriu-zisă: 1,3 milioane de exemplare.

Nintendo a vândut 925.000 de exemplare din The Legend of Zelda: Breath of the Wild pentru Switch şi 460.000 de exemplare pentru consola Wii U. The Legend of Zelda: Breath of the Wild devine cel mai vândut joc la lansarea unei console Nintendo.

Producătorul japonez face eforturi mari să ţină pasul cu cererea. În multe cazuri, Switch lipseşte zile bune din magazine, înainte ca stocul să fie suplimentat, această situaţie fiind valabilă şi pentru România.

Mai multe informaţii despre performanţele realizate de noua consolă de jocuri Switch sunt aşteptate pe 27 aprilie, atunci când Nintendo va face publice datele financiare ale ultimului an fiscal.