Mozilla, producătorul browser-ului web Firefox, a anunţat că a cumpărat serviciul de conţinut Pocket.

Pocket a fost cunoscut la începuturi sub numele Read it Later şi era o extensie care permitea utilizatorilor de Firefox sau Chrome să salveze diverse articole, pe care aceştia le considerau interesante, pentru a le putea citi mai târziu.

Read it Later a evoluat în Pocket şi s-a transformat dintr-o extensie de browser într-un serviciu complet, care include aplicaţii pentru toate platformele importante, fiind deosebit de util pe dispozitivele mobile.

Pocket nu salvează doar link-uri către articole, precum un serviciu de bookmarking, ci întreg conţinutul. Astfel, utilizatorul poate citi articolele salvate în Pocket şi atunci când nu are acces la internet.

În ultimii ani, Pocket a atras investiţii de peste 14 milioane de dolari şi a dezvoltat un model de business în care monetizarea se face prin promovarea de articole. În plus, Pocket a devenit un instrument care descoperă şi recomandă articole interesante utilizatorilor, pe baza preferinţelor arătate de aceştia de-a lungul utilizării serviciului.

Cu cei peste 10 milioane de utilizatori lunari pe care îi are, Pocket este pentru Mozilla o poartă către zona de mobile, acolo unde compania nu a reuşit să atragă un număr important de utilizatori cu produsele sale.

Pocket, cu echipa sa formată din 25 de oameni, va continua să funcţioneze independent. Cele două companii nu au comunicat detaliile financiare ale achiziţiei.