Pentru că aproape nu mai există oameni care să nu folosească internetul, acesta a devenit un loc în care anteprenorii pot avea un câştig substanţial, fără a avea o afacere în acest sens, ci numai un job part-time.

1. Crearea unui site web

Fie că eşti bărbat sau femeie, trebuie doar să te gândeşti care este domeniul de care eşti pasionat şi să începi să scrii articole relevante despre ceea ce ţie îţi place. Spre exemplu, despre copii, despre animale sau chiar despre ce faci tu la muncă.

Crearea unui site web este foarte simplă acum, datorită platformelor gata făcute care sunt foarte uşor de instalat, configurat şi utilizat, precum WordPress sau Joomla.

Costul pentru a porni un astfel de business va fi generat de domeniu, care are preţuri de la 9 euro, pentru domenii .com sau .net, până la 40 de euro, pentru un domeniu .ro, şi de hosting, care porneşte de la 1,99 euro pe lună. Deci, cu un cost de aproximativ 33 de euro poţi începe o afacere pe internet.

După ce vei atrage vizitatorii, vei putea începe să monetizezi acest site.

2. Publicarea de melodii sau cărţi pe iTunes

Dacă eşti muzician, scriitor, artist, adori tehnologia sau poţi produce orice tip de material audio, video sau text şi le poţi pune în valoare pentru consumatori, s-ar putea să fi capabil de a vinde unele lucruri emblematice în magazinul Apple iTunes.

3. Blogging

Foarte multe persoane şi-au creat propriul blog, de unde poţi obţine bani nu doar din publicitate, ci şi din publicarea de advertoriale, comentarea despre diverse companii şi multe altele.

Pentru a-ţi crea propriul blog, nici măcar nu ai nevoie de un domeniu web. Poţi începe să creezi un blog complet gratuit, fie pe WordPress, fie pe Blogger.

4. Freelancer

Dacă eşti bun pe anumite domenii, poţi aplica pe diferite site-uri pentru un anumit proiect, pe care îl poţi face de acasă şi vei fi plătit la finalizarea acestuia. Există mai multe tipuri de proiecte pe care le poţi termina într-o zi sau într-o lună. În funcţie de dificultatea proiectului, acesta va fi mai slab sau mai bine plătit.

Cele mai cunoscute site-uri pe care un freelancer poate aplica pentru un proiect sunt odesk.com, toptal.com, elance.com şi freelancer.com.