Noile modele de iPhone - iPhone 6S şi 6S Plus - vor fi lansate la vânzare în 25 septembrie, într-un grup de ţări, iar modelele noi de iPad şi TV Apple vor începe să fie comercializate din noiembrie.

Compania Apple a lansat miercuri noua gamă de telefoane inteligente iPhone, un nou model al tabletei sale iPad şi o versiune actualizată a sistemului de televiziune Apple TV, relatează agenţia EFE.

Reprezentanţii Apple, companie care a înregistrat vânzări şi profituri record după lansarea iPhone 6 şi iPhone 6 Plus, anul trecut, au dat asigurări că noile versiuni ale produsului său 'vedetă' nu reprezintă o simplă actualizare a modelului anterior.

"Unicul lucru care s-a schimbat este totul", au subliniat aceştia.

Noile iPhone, denumite iPhone 6S şi 6S Plus, şi pe care CEO-ul Apple, Tim Cook, le-a prezentat drept 'telefoanele inteligente cele mai avansate din lume', încorporează camere foto mai puternice, de 12 şi 5 megapixeli, atât în faţă (pentru selfi-uri), cât şi verso.

Camerele de pe spatele aparatului vor avea capacitatea de a fotografia la o super înaltă definiţie, sau 4K, şi vor crea mini-video-uri cu fiecare fotografie realizată, astfel încât, în momentul în care se apasă pe fotografia respectivă vor fi reproduse în formă scurtă instantaneele în care a fost realizată.

Dispozitivele includ şi o nouă funcţie '3-D Touch' (Toque 3-D), care permite crearea unui nou meniu de control în funcţie de presiunea care se exercită asupra ecranului, care va fi, de asemenea, mai rezistent.

Reprezentanţii companiei au dat asigurări că noile telefoane vor avea preţuri similare cu cele ale modelelor actuale şi vor fi disponibile de la 199 dolari, în cazul iPhone 6S, şi de la 299 dolari — iPhone 6S Plus, cu doi ani de contract.

Mai multe informaţii, pe AGERPRES