Un joc educativ îi învaţă pe copii, adolescenţi şi adulţi să trăiască sănătos. Prin intermediul său, copiii vor şti să aleagă corect alimentele de la mesele principale ale zilei şi vor realiza cât de importante sunt exerciţiile fizice.

Jocul e disponibil online, pe siteul updatelasanatate.ro. Utilizatorul alege un personaj, pe care va trebui să îl hrănească (corect) timp de 15 zile. În funcţie de cât de bine aleg alimentele şi sporturile pentru personajul lor, utilizatorii vor acumula 1, 2, 3, 4 sau 5 steluţe, pe parcursul celor 15 zile de joc.

A doua parte a jocului constă într-un test complex despre nutriţie şi viaţă echilibrată. Utilizatorii vor avea în faţă un set de chestionare, cu întrebări de tip grilă (fiecare întrebare are un singur răspuns corect). Utilizatorii pot indica uşor răspunsurile corecte dacă citesc secţiunile „Sfaturi de nutriţie”, „Stilul de viaţă echilibrat” şi „Ştiaţi că…?”, de pe site.

Utilizatorii care vor strânge cel puţin patru steluţe pentru modul în care au hrănit şi antrenat personajul şi cel puţin 80 de puncte la chestionare intră automat în tragerea la sorţi pentru un premiu de 500 de euro şi 10 premii de câte 30 de euro.

Jocul a fost creat de Asociaţia IMPACT, cu ajutorul Telekom. Toate detaliile despre concurs pot fi consultate aici.